ajax-loader  Loading... Please wait...
blog
daily deals
homeshopping
homeshopping-03.png
homeshopping-04
Username: Password:


Live Chat Software

HTC Sensation

Price:
Rs 24,490
Product ID:
19706
Brand:
HTC
Condition:
New
Availability:
24-48 Hours
Warranty:
Quantity:

With an option to pay
Cash on Delivery


Product Description

feature-bar.png

htc-logo.jpg

Here we bring you the king of HTC’s 2011 smartphone lineup; The HTC Sensation. The smartphone features a beautiful 4.3 inches display, a beautiful and comfortable design, dual core processor, Adreno 220 GPU for the graphic requirements of the phone, 1 Gigs of ram and a lot more stuff that follows

Design

it-photo-105646.jpg

htc-newsensa.jpg

 

HTC always produces good designs, Sensation is an example. The device comes with lots of curves. The back of the device is curved, the edges of the device are also curved, hence making the device very easy to hold. The device is quite sturdy and feels really solid in hand. The metal plate at the back gives a nice feeling and looks good too. Even the front of the device is a bit curvy. The edges of the display curve upwards hence the front gives a curvy feel. The screen on the other hand, is perfectly flat.

Features

4.3 inches Display

htc-sensation-13-580-100.jpg

The display unit on the device is a 4.3 inches S-LCD multi touch capacitive touchscreen with a resolution of 540*960 pixels, producing a pixel density of 256 pixels per inch. The display is covered by Corning Gorilla Glass to protect the touchscreen from any damages.

Sting of a Scorpion

snapdragon-logo.jpg

The CPU of the device is a snapdragon dual core scorpion processor clocked at 1.2 GHz. The GPU of the device is an Adreno 220 that takes care of all the graphics related requirements of the phone. To conclude, the device packs 768 MB of RAM to ensure smooth operations of the device. The overall performance package is ample considering the price tag, will easily play moderate games and applications and will fulfill all the media related needs of the user

HTC Sense

htc-sense.jpg

HTC sense is all about bringing the device to life. HTC sense (I personally think) is amongst the best user interfaces available in the market. Sensation comes with Sense 3.0 and provides an amazing user experience.

The power of Android

android-3-gingerbread-.jpg

What’s smart about the phone if it does not run on Android? HTC Sensation comes with android v2.3.4 gingerbread out of the box and can be upgraded to v4.0 ice cream sandwich. There will be no future software updates for the phone and the users are limited to v4.0 Ice cream sandwich. The only way out of this is to risk your device and go for custom ROMs.

Camera

htc-sensation-camera.jpg

The camera on Sensation is an 8 Megapixel image sensor that can record 1080p videos at 30 frames per second. The camera is backed by dual LED flash so that low lighting conditions do not ruin the picture. The camera features Geo-tagging, touch focus, image stabilization and face detection. The device also has a front facing VGA camera so that video calling is supported.

Face detection

face-detection.jpg

A great feature that comes with the HTC sensation is the ability of the camera to detect faces. The advantage of having face detection is that the camera focuses on the face keeping it prominent and in focus.

Camera Samples

htc-sensation-camera-samples-49-1-800x451-.jpgbbz-htc-sensation-z710e-codename-pyramid-000009-bestboyz-800x451-.jpghtc-sensation-photo-sample-800x451-.jpg

Specifications

 

Platform  Android v2.3.4, upgradable to v4.0 Ice Cream Sandwich
Touch Screen  Yes
Dual Sim  No
Dual Camera  Yes
QWERTY Keyboard  No
Wi-Fi  Yes, 802.11 b/g/n
Screen Size  4.3 Inches
GPS  Yes
Camera Phone  Yes
Camera Pixel  8.0
Camera Flash  Yes, Dual LED
Processor Type  Snapdragon Dual core 1.2 GHz
Frequency Band  GSM 850/900/1800/1900
Color Display  Yes
Resolution  540*960 pixels, 256 pixels per inch
Bluetooth  Yes, V3.0
Video Recorder  Yes 1080p at 30 frames per second
FM Radio  Yes
MP3 Player  Yes
MMS  Yes
Web Browser  Yes
3G  Yes
GPRS  Yes
EDGE  Yes
Handsfree Speaker  Yes
RAM  768 MB
Internal Memory  1 GB
Expandable Memory  Up to 32 GB
USB  MicroUSB v2.0
Talk Time  Up to 8 hours 20 minutes
Standby Time  Up to 350 hours
Dimension  126.1 x 65.4 x 11.3 mm
Weight  148 grams
   
   

Thank you and keep visiting Homeshopping.pk

comments powered by Disqus
Write your own product review

Product Reviews

Showing reviews 1-10 of 181 | Next

  1. Want sensation

    Posted by Owais on 10th Oct 2011

    HI sales team,
    i want to sale my ipod touch 4g and my sony handycam sx44 and will put some more money to get this model so can u plz tell me tht can u trade with me or not plz show my review coz i hav been reviewing from yesterday

    Answer: We shall offer you Rs 9000 for the ipod and then you can pay the rest on top.

    Thank you

    Sales Team


  2. Exchange

    Posted by HTCLover on 10th Oct 2011

    I need to get an iPhone 3Gs adjusted and then pay the extra cost on this phone. The iPhone 3Gs is a factory-unlocked one, 32 gigs, has protectors on the back and front so it's in a very good condition. What price can you guys offer for it?

    Also, how much would I have to pay (total) if i want the HTC Sensation from you guys with software and hardware warranty?

    Answer: We can offer you Rs 28000 for your phone and then you can pay the rest on top.

    Thank you

    Sales Team


  3. trade inspire 4g for sensation

    Posted by Muneeb on 8th Oct 2011

    I have a unlocked inspire 4g
    with 2 speck cases worth $35 each from http://www.speckproducts.com/smartphone-cases/candyshell-for-htc-inspire.html
    i have a moonsuit white colour and a nightshade purple
    it also has a data cable and a charger
    it is running the latest version of htc sense 3.0
    and gingerbread
    its is in extremely good condition expect for a small scratch in the middle of the screen
    tell me if you can trade it or with any other dual core phone


    Answer: We can offer you Rs 27000 for your phone and then you can pay the rest on top to get the new sensation.

    Thank you

    Sales Team


  4. DESIRE FOR SENSATION.

    Posted by ANDROID MASTER. on 7th Oct 2011

    I've HTC DESIRE in awesome condition. NO SCRATCH. ABSOLUTELY NO PHYSICAL DAMAGE TO THE PHONE.
    You know HTC DESIRE has 512mb internal but I've modified my phone in such a way that it has:
    Internal memory 1.2 GB.

    Answer: We can offer you Rs 20 K for the desire and then you can pay the rest on top to get the new sensation.

    Thank you

    Sales Team
    Gingerbread 2.3.3
    Sense 2.1
    All accessories which come I the box. how much can you offer me includin the above mentioned DISTINGUISHED features.


  5. sensation xe

    Posted by shams on 7th Oct 2011

    I want to know when will launch sensation xe in pakistan and what would be the price

    Answer: We just did please check the android phones section of the website.

    Thank you

    Sales Team


  6. Warranty

    Posted by Unknown on 7th Oct 2011

    Isnt the orignal warranty of brightex? Are you guys offering brightex warranty?

    Answer: We are offering it with HSN warranty .

    Thank you

    Sales Team


  7. Problems

    Posted by Suleman on 5th Oct 2011

    i researched about this phone. There are 2 main problems one is that due to weak connection between the grounding pin and cover static charges become a problem for the touchscreen and it has very low or average battery so it runs out pretty quick. So do you recommend to still take this mobile or the galaxy s2 or wait for the sensation xe with a better battery?

    Answer: We honestly want to tell you that we didnot receive these mentioned two problem up till now so we cant say any thing about it,you have to change its battery or go for the s2 but it is not necessary that its a set problem.

    thanks

    sales team


  8. sensation xe

    Posted by Unknown on 4th Oct 2011

    could you tell an estimate date and estimate price for the release of sensation xe ?

    Answer: I am not sure about it . ask again after 3 days please.

    Thanks

    Sales team


  9. sensation warranty

    Posted by Unknown on 4th Oct 2011

    does sensation come with warranty, if yes then what company's warranty ?

    Answer: Sure it is with warranty and we offer you 12 months HSN warranty.

    Thanks

    Sales team


  10. Desire Z exchange

    Posted by Shoaib Saleem on 4th Oct 2011

    thanks for ur reply regarding exchange of desire Z . I would like to know that sensation is good or u should advise any other device. ur advice will be highly appreciated,.
    Waiting for ur early reply,

    Answer:Close your reyes and go for the sensation one:)

    Thanks

    Sales team


Showing reviews 1-10 of 181 | Next

Add to Wish List

Click the button below to add the HTC Sensation to your wish list.

You Recently Viewed...