ajax-loader  Loading... Please wait...
blog
daily deals
homeshopping
homeshopping-03.png
homeshopping-04
Username: Password:


Live Chat Software

Samsung Galaxy Ace S5830i

Price:
Out Of Stock
Product ID:
14811
Brand:
Condition:
New
Availability:
2 - 4 Working Days
Warranty:


Product Description

wkthg4i2-4-tig.png

Introduction:

Samsung Galaxy Ace is one of the first budget or mid-range smartphone that is known to be a powerhouse especially for its entertainment features and other utilities that makes your life easier. Take a look at its key features:

Major Specs:

1218-01352925052.jpg

Display – Samsung have added a 3.5 inches vibrant TFT capacitive touchscreen, 320 x 480 pixels, having 16M colors with 165 ppi pixel density.

Protection: The smartphone’s display is also protected by Corning’s Gorilla Glass.

Memory – Samsung Galaxy Ace have an internal storage of 158 MB while the SD card supports up to 32 GB.

RAM: The smartphone comes with 278 MB RAM as well.

Camera – Samsung have opted for a 5MP shooter for Galaxy Ace having 2529 x 1944 pixels, auto focus and LED Flash. Additional Feature includes geo tagging, face and smile detection.

Processor – The smartphone is powered by an 800 MHz ARM 11 processor while Adreno 200 will be taking care of the graphics.

Operating System and UI – Android 2.3 (Gingerbread) is what comes in Galaxy Ace’s share.

UI: TouchWiz UI 3.0 is going to mesmerize you with its looks and user interface.

Features – Basic feature includes Wi-Fi, GPS, radio, accelerometer, proximity and compass to name a few.

Battery – A huge 1350 mAh battery will be providing all the power it needs and will provide stand by time of a whopping 640 hours.

The key features should really keep you going and wanting to know about it more. Well then let’s move on to see what potential it has in terms of hardware and software:

Hardware:

The Samsung Galaxy Ace has such a pretty good hardware combination that can actually deal with all the gaming and multi-tasking you need. The installed RAM should also be enough to deal with all the casual and daily use.

  When it comes to camera, Galaxy Ace has proved itself to be a complete Ace having the ability to capture some really amazing photos that will blow your mind away.

2011-04-23-08-58-30.jpg

Software:

Android version 2.3 aka Gingerbread comes pre installed to make sure that you get access to all the apps and games available at Play Store. The TouchWiz UI seems to be an icing on the cake as it provides some of the new features including one touch social networking and much more.

samsung-galaxy-ace-ui.jpg

Conclusion:

If you are reading this and looking to buy a mid range smartphone then Samsung Galaxy Ace is one of those mid-range smartphones that you really want to own. So don’t waste your time and get your hands dirty with this exceptional looking smartphone and let us deliver it to your doorstep.

Specs:

Platform  Android 2.3 (Gingerbread)
Touch Screen  Yes
Dual Sim  No
Dual Camera  No
QWERTY Keyboard  No
Wi-Fi  Yes 802.11 b/g/n 
Screen Size  3.5 inches
GPS  Yes
Camera Phone  Yes
Camera Pixel  5 MP
Camera Flash  Yes LED
Processor Type  800 MHz ARM 11
Frequency Band  850/900/1800/1900
Color Display  Yes 16 M colors
Resolution  320 x 480 pixels (165 ppi)
Bluetooth  Yes v 2.1
Video Recorder  Yes QVGA@24fps
FM Radio  Yes
MP3 Player  Yes
MMS  Yes
Web Browser  Yes
3G  Yes
GPRS  Yes
EDGE  Yes
Handsfree Speaker  Yes
RAM  278 MB
Internal Memory  158 MB 
Expandable Memory  Yes up to 32 GB
USB  Yes microUSB v 2.0
Talk Time  up to 11 hours
Standby Time  up to 640 hours
Dimension  112.4 x 59.9 x 11.5 mm
Weight  113 g


comments powered by Disqus
Write your own product review

Product Reviews

Showing reviews 1-10 of 69 | Next

  1. Which one should I buy?

    Posted by Fahad on 4th Oct 2011

    I want to buy a phone.
    Which one is better Nokia C7 or Samsung Ace??

    Answer: Both are best, go for c7 .

    Thanks

    sales Team


  2. Galaxy Ace casing

    Posted by Usama Aftab on 2nd Sep 2011

    this mobile phone usually includes black and white back cover, but you didnt mention it in your features... if i buy it, m gonna have both the back cover right?

    Answer: You have to the same individually as we didnt get backcovers internationally.

    Thanks

    Sales team


  3. Stereo headset

    Posted by Rizvi on 2nd Sep 2011

    The headset that comes with this phone is pathetic and u people dont offer any other samsung headsets seperately.I ran into a good compatible headset on amazon and wanted to make use of your youpickwebuy service but i wasnt sure abt the procedure...so ur assistance would be seriously appreciated.

    Answer: thanks for usng our services please use this http://homeshopping.pk/pages/How-To-Order.html link for placing an order or please call in our admin office for further procedure.

    Thanks

    Sales Team


  4. does this fone support skype???? and viber??

    Posted by sam on 25th Aug 2011

    i wana know that does galaxy ace support skype and viber?

    Answer: No it does not support the same.

    Thanks

    Sales Team


  5. waheeb

    Posted by waheeb on 10th Aug 2011

    hi i found a android game can you help me

    Answer: Please use Ebay on our site for this and we will deliver you the same.

    Thanks

    Sales team


  6. i am

    Posted by waheeb on 10th Aug 2011

    hey guy this is available in 2400 in local market under 12 month warranty...why is ur price so high

    Answer: Kindly give the retailer contact who is seling the same with same price as we have a price matching policy.

    Thanks

    Sales Team


  7. Price is very High

    Posted by Android Fan on 27th Jul 2011

    Why you people are selling it for a very high Price where as you can find it for maximum 22500 in the saddar market with official samsung's warranty.

    Answer: Dear as we import all item & we have to pay 15% sales tax on it thats why prices are slightly different ..

    Thanks

    Sales team


  8. which is better

    Posted by Qasim on 22nd Jul 2011

    which O.S is better windows 7 or android?
    and which one you will prefer mozart,nexus one or galaxy ace plz replay me soon its urgent thanks

    Answer: Windows 7 is fast but android is better than it. Nexus one is better than these all in my eyes.

    Thanks

    Sales Team


  9. is this available in Used with warranty

    Posted by Faraz on 20th Jul 2011

    Kindly tell me if this set is available in Used with atleast 8 to 10 months warranty? what would be the price??

    Regards

    Answer: No it is not in used dear.

    Thanks

    Sales team


  10. Which phone should i buy?

    Posted by ashfaq on 8th Jul 2011

    What would u suggest:
    HTC Desire
    Nexus One
    Samsung Galaxy Ace
    Please help in making my decision...

    Answer:Dear it is depend upon you that what you like, compare the specs of each and make decision, for my self i will prefer nexus one.

    Thanks

    Sales Team


Showing reviews 1-10 of 69 | Next

Add to Wish List

Click the button below to add the Samsung Galaxy Ace S5830i to your wish list.

You Recently Viewed...